Jdi na obsah Jdi na menu
 


To, co město nemá

17. 9. 2011

Charakteristika pracovních míst

      Pracovní místa vytváříme pro zaměstnance s invaliditou všech stupňů s psychickými a některými neurologickými problémy. Minimalizaci stresu a větší psychické zátěže zajišťují dobrovolníci, kteří garantují zajištění činnosti v případě zdravotních potíží zaměstnance. Pracovní náplň každého zaměstnance se skládá individuálně z práce v programech společnosti tak, aby nebyla jednotvárná a umožnila zaměstnanci alespoň část pracovní doby trávit na čerstvém vzduchu. Velký důraz klademe na další vzdělávání zaměstnanců. Jejich znalosti a dovednosti upevňujeme a rozvíjíme, aby se mohli v případě zlepšení zdravotního stavu vrátit k původní profesi. Druhou variantou vzdělávacího programu je získání nových znalostí a dovedností nebo profese nové.
        Pestrost činností, variabilní pracovní doba, garance dobrovolníků a umožnění domácí práce vytváří podmínky pro plné pracovní vytížení i těm, kteří nejsou schopni zvládnout vzhledem k svému zdravotnímu stavu běžné zaměstnání.
 
Destigmatizace psychiatrických onemocnění

        Prezentací výsledků práce odbouráváme názor veřejnosti o intelektuální méněcennosti psychicky nemocných spoluobčanů. Provázáním obecně prospěšných cílů posilujeme sebevědomí invalidních zaměstnanců. „Oni jsou ti, kteří pomáhají druhým a ne naopak.“

Sociální integrace zdravotně hendikepovaných

        Zapojením do všech aktivit naší společnosti umožňujeme hendikepovaným začlenění do pestrého a již funkčního společenství ostatních zaměstnanců, místních občanů, dobrovolníků a odborníků různých profesí a zájmů.