Jdi na obsah Jdi na menu
 


Za babičkou Boženy Němcové do Ratibořic

      I my jsme se zapojili do akce pořádané Národním památkovým ústavem, Státním zámkem Ratibořice a folklorním souborem Barunka z České Skalice. Zatím sice jen dodáním babičky na dny 12. a 13. 6. a křížal, ale do budoucna rádi spolupráci rozšíříme.

     Pořídili jsme sice krátký záznam, ale kamera se bohužel zvukově zaměřila na breptající unavené paní učitelky, takže se omlouváme za kvalitu zvuku. Dejte si to na plný pecky, jinak z moudra babičky neuslyšíte nic.

Zážitky babičky: Nikdo nečekal, že dnešní děti vezmou za vděk suchým Božím darem, který babička nabízí hostům. Ale vzhledem k tomu, že děti při příchodu na bělidlo už za sebou měly návštěvu zámku a mlýna a cenové relace v areálu údolí jsou jaké jsou, přišly děti na bělidlo tak vyhládlé, že 8 poplamenic určených na celý den, nám snědla hned první výprava. Pro návštěvy jsme pak drobili úplně normální "krájenej".  I tak bylo těžké, zabránit pořádné tlačenici.

Z moudra babičky: "Nechť je, jak je, ty se neuč v jídle vybírat!" Máme-li pocit, že si dnes děti v jídle vybírají, není to pravda. Jen nemají hlad.

Co na to média?

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10099403120-kultura-v-regionech/

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/213411000140612-udalosti-v-regionech/