Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční zpívání 2012

"Tak a dost!"
To si jistojistě říkají všichni, kteří jsou den co den vystaveni kraválu, poeticky nazvanému „hraní koled“. Je mi upřímně líto všech zaměstnanců marketů i předvánočních trhovců. Ale nemyslete si! I prostý nakupující občan už má někdy dost.
 
Možná to vypadá, že nemám ke koledám kladný vztah, ale opak je pravdou. Jak krásně znějí v lůně přírody, když všichni vyběhnou na kopec a hrají a zpívají. Když vytáhneme staré harmonium a zapomeneme na řízky a cukroví. Když sousedé rozezní prázdné struny půjčených houslí a ti, kteří to umí, přidají ty půvabné prosté melodie. Pokud pod skvělým výkonem orchestru "Naprázdnejch" uslyšíte pískání, není to chyba zvukového záznamu. To jen Radimek dostal od Ježíška flétničku
  Na závěr zahrála folková skupina, složená ze členů našich různých hudebních seskupení, neprofláknuté vánoční písně různých národů a stylů. 

.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky koledy 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Na prázdnejch

(Karel Vik, 2. 7. 2015 22:49)

To nemůžu nechat jen tak:
Na prázdnejch - to je pecka! Pecka světová - z Mečova.

Díky za podívání, pláču!

Vivat!

(Karel Vik, 2. 7. 2015 22:35)

Jste úžasní!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Žijete. Žijte!

Zdraví Karel Vik

Pozdrav z dálky

(Radim, 7. 1. 2013 12:01)

Ahoj Káčo, moc rád jsem si prohlédnul video z koled. Koukám, že prostor dostali úplně všichni, včetně Radimka. Věřím, že jeho vztah k hudbě tím bude navždy poznamenán. Přes léto ho něco málo naučím. Mějte se tam všichni pěkně a omluvte mě i o Velikonocích. Radim

Re: Pozdrav z dálky

(Káča z hor, 8. 1. 2013 6:49)

Čauuuu Radime, doufám, že jsme Tě v té neutěšené dálavě alespoň trošku potěšili. Radimek byl úžasnej. Hrál jak o život. Rozhodně talent po rodičích nezapře. Ty Velikonoce jsou nám všem moc líto. Doufám, že se zastavěj aspoň mlaďáci. Těším se až si s námi zase zahraješ. Přepsala jsem na prázdný Gluckovu Serenádu. To se ti bude líbit.
Čauuuuuuuuuuu Jáááááááááááá

Re: Pozdrav z dálky

(Káča, 15. 3. 2013 14:27)

Už se na tebe těšíme. Mrkni na to. http://www.kapsar.eu/clanky/co-planujeme/cervenec---srpen/letecky-den.html